Bu yazımızda Yazılım Uzmanlığı Eğitimimizin işleyişi ve özgün içeriklerinden bahsetmiş olalım. Yazılım geliştirmeye sıfırdan başlayacak öğrencileriz için tasarlanmış bu kapsamlı eğitim, katılımcılara bilgisayar programlama dünyasına sağlam bir giriş sunmayı amaçlamaktadır. Infotech Academy’nin sunduğu eğitim, Beş farklı modül Projeleri ve pek çok uygulama ile pratik deneyim kazandırmayı hedeflemektedir.
Yazılım geliştirmeye genel bir bakış sunarak katılımcıları yazılımın temel kavramlarına tanıtıyor. Yazılımcı kimdir, sektördeki ihtiyaçlar nelerdir ve farklı yazılım türleri nelerdir gibi sorulara cevap aranıyor. Ayrıca, algoritma mantığını kavrama ve geliştirme ortamlarının kurulumu gibi pratik beceriler ediniliyor.
C# programlama diliyle yazılım geliştirme modülü, temel programlama becerilerini öğrencilere kazandırmayı amaçlıyor. Temel veri tipleri, operatörler, karar yapıları ve döngüler gibi konular işlenerek öğrencilerin temel programlama mantığını anlamalarına katkı sağlanıyor.
Nesne yönelimli programlama modülü, katılımcıları OOP prensipleriyle tanıştırarak daha modüler ve sürdürülebilir kod yazma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. GitHub kullanımıyla birlikte SOLID prensiplerine uygun yazılım geliştirmenin önemi vurgulanıyor.
Windows Forms uygulamaları modülü, katılımcılara masaüstü uygulamalar geliştirmenin temelini atmayı amaçlıyor. Stok takip sistemi projesi üzerinden CRUD işlemleri öğretilerek, öğrencilerin bu tür uygulamaları tasarlama ve geliştirme yetenekleri pekiştiriliyor.
Veritabanı yönetimi modülü, öğrencilere MS SQL üzerinden veritabanlarıyla etkileşim kurmayı öğretiyor. İlişkisel tablolar, stored procedure'lar ve trigger'lar gibi konular ele alınarak, öğrencilerin veritabanı tasarımı ve yönetimi konularındaki yetenekleri geliştiriliyor.
Front-End Web uygulamaları modülü, öğrencilere HTML, CSS ve JavaScript gibi temel web teknolojilerini öğretmeyi amaçlıyor. Bootstrap ile responsive tasarımlar ve jQuery ile AJAX işlemleri gibi konular üzerinden öğrencilere interaktif web sayfaları oluşturma becerileri kazandırılıyor.
Back-End Development modülü, ASP.NET CORE MVC kullanarak katılımcılara web uygulamaları geliştirmenin temellerini öğretmeyi amaçlıyor. ORM kavramı, Entity Framework Core, ve katmanlı mimari gibi konular işlenerek öğrencilerin büyük ölçekli ve modüler web uygulamaları geliştirmeleri hedefleniyor.
WEB API uygulamaları modülü, katılımcılara API kavramını ve kullanımını anlatarak, öğrencilerin farklı platformlardan erişilebilen servisler geliştirmelerine olanak tanımayı hedefliyor. Ayrıca, bu süreçte tokenların nasıl kullanılacağı ve güvenliği sağlamak adına token tabanlı kimlik doğrulama mekanizmalarının nasıl entegre edileceği konularında detaylı bilgiler sunulmaktadır. Bu sayede öğrenciler, uygulamalarında kullanıcı kimlik doğrulama ve güvenliği için etkili bir yöntem olan tokenları başarılı bir şekilde uygulayabilecekleri pratik bilgiler edinirler.
Yazılım sektöründe kariyer ve iş hayatına odaklanan modül, bilişim sektöründe kariyer adımları, etkili CV hazırlama teknikleri ve iş görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken noktaları içeriyor. Ayrıca, canlı mülakat ve teknik mülakat süreçlerine dair bilgiler sunarak öğrencileri iş dünyasına hazırlamayı amaçlıyor.
Son modül olan Bitirme Projesi Detayları, Önemi ve Yol Haritası, öğrencilere tüm öğrendikleri bilgileri birleştirip uygulamaya dökme fırsatı sunarak, gerçek dünya projeleri geliştirmelerine olanak tanımaktayız.