Yazılım Kursu Tavsiye ve Yazılım Mesleği Tercihi, Önemi

17712Görüntülenme
03 Ağustos 2021

Teknolojinin her geçen gün kendini yenileyen ve güncelleyen bir hale gelmesiyle birlikte, bilişim alanı da bununla beraber büyümektedir. Yazılım ise, bilişim alanının dinamiğini oluşturması nedeniyle bu alanda duyulan personel arayışı her geçen gün artmaktadır. Bu alan için önemli bir noktada yer alan yazılım uzmanlarının başlıca görevleri, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda oluşacak yazılım gereksinimlerini, tasarımını ve yapısını inceler; programlama dillerini kullanarak yazılımı oluşturur. Kullanıcıların siteyi beğenmesi ve hatasız bir şekilde çalışmasını sağlaması da önemlidir. Yazılım uzmanı bilişim sektöründe yazılım geliştirici ya da bilgisayar programcısı olarak da adlandırılmaktadır. 

Yazılım Uzmanı İstihdam Alanları ve Maaşları 
İş imkanları açısından değerlendirildiğinde, yıllık en çok istihdam artışı, yazılım sektöründe görülmekte; böylece yazılım kursları da en çok tercih edilen kurslar arasında yer almaktadır. Çünkü yazılım öğrenme sürecine, deneyim sahibi ve alanında birçok proje geliştirmiş bir eğitmen/danışmandan profesyonel destek almak ile başlamak daha verimli olmaktadır.  Yazılım sektörü, çok geniş çalışma alanlarına sahip olup; yazılım firmaları, kamu kurumları, şirketlerin bilgi işlem departmanları, internet servisi hizmeti veren kuruluşlar, tüm orta ve büyük işletmeler bunlardan bazılarıdır. Ayrıca tüm kuruluşların dışında yazılım uzmanları, bağımsız (freelance) olarak danışmanlık da verebilirler. 

Günümüzün parlayan ve geleceğin mesleği olarak değerlendirilen yazılım uzmanlığını, pandemi sürecinde en az zarar gören mesleklerden biri olarak değerlendirmek yanlış olmayacaktır. Hızlı bir şekilde büyüyüp gelişen ve bilişim sektörünün dinamiğini oluşturan yazılım alanında istihdam edilen personellerin maaşları, diğer sektörlerle kıyaslandığında, oldukça iyi olduğu görülmektedir. 

Kamuda çalışan ve yeni başlayan bir yazılımcıysanız; başlangıç olarak 5.000– 6.000 TL aralığında bir maaş ile başlayabilirsiniz. 5-10 yıllık ve üzeri bir tecrübeye sahipseniz 12.000- 25.000 TL arası bir maaş kazanabilirsiniz. Özel sektörlerde yeni çalışmaya başlayanlar, daha düşük bir miktarla başlarken; yeni bir yazılım uzmanı yaklaşık 3.000-4.000 TL arası bir maaşla başlar. Fakat tecrübe kazandıkça maaş aralığı bu sektörde de 10.000- 20.000 TL arasında değişmektedir. Yazılım alanında olan kişiler, uluslararası alanda çalışabilecek olmaları nedeniyle yurtdışında da istihdam edilme şansları vardır. Eğer yurtdışında çalışmayı düşünen bir yazılımcı iseniz, kazancınız yıllık 90.000- 150.000$ arasında değişecektir.

Yazılım Uzmanlığı Eğitimi ve Önemi / Kazanımlar
Yazılım Uzmanlığı Eğitimi, Microsoft Certified Solutions Developers (MCSD) Sertifika Eğitimi, yazılım sektöründe yer almayı hedefleyen öğrenci, mezun ya da yazılım alanında kendini geliştirmek isteyenler kişiler için verilen bir kurstur. Lise mezunu, üniversite öğrencisi ya da üniversite mezunu olmak, bu eğitim için büyük bir önem oluşturmamaktadır. Bu eğitim öncesinde bu alanda herhangi bir bilginin olup olmadığı önemli olmamakla beraber, istekli ve öğrenmeye açık olmak yeterli görülmektedir. Alınan eğitimlerle birlikte donanımlı hale gelerek, iş bulma konusunda büyük kolaylık elde edilmektedir. 

Yazılım teknolojisine verilen önemin her geçen gün hızla artmasıyla birlikte, verilen eğitim bu alanda uzman personel yetiştirmeyi ve iş hayatında aktif bir şekilde yer almasına yardımcı olmayı hedeflemektedir. İş sektörünün en çok talep ettiği yazılım dilleri doğrultusunda, alanında uzman kişiler tarafından verilen bir eğitimi almak bu noktada çok önemlidir. Yazılım Uzmanlığı Eğitimi sayesinde Microsoft Visual Studio, Microsoft.NET Framework, .Net Core MVC ve diğer geliştirme teknolojileri kullanarak katılımcıları uygulamalar geliştirme yönünde gerekli yetkinlik ve beceriler ile donatmaktadır. 

Infotech Academy, Kadıköy ve Şişli şubelerinde, alanında uzman profesyonellerden oluşan kadrosu ile birlikte sektörde en çok ihtiyaç duyulan sertifikalı personellerin yetiştirilmesini amaçlayıp, bu doğrultuda eğitimler vermektedir. Yazılım eğitimlerinde sadece kodlamayı değil; veri tabanı, web programlama, servis mimarilerini ve elektronik otomasyon süreçlerine de eğitimlerinde yer vermektedir. Ayrıca Infotech Academy, katılımcılarına kurs sonrasında da destek olarak; kariyer planlamaları için, iş başvuru süreçleri, CV hazırlama ve mülakat teknikleri gibi kişisel gelişim eğitimleri de sunar. Eğitmenler, bilgi birikimi ve sektör içerisinde yer aldıklarından dolayı öğrencilerin kariyer planlamalarına da destek olmaktadırlar. 

Kursa büyük oranda devamlılık sağlayan kursiyerlere, uluslararası alanda geçerliliği olan bir katılım sertifikası verilmektedir. Eğitim sonunda yer alan bitirme projesi ile kurstaki tüm konuların tekrar edilme olanağı sağlanmakta ve bitirme projesini başarıyla tamamlayan kursiyerlere başarı sertifikası verilmektedir. Böylece iş hayatında referans oluşturabilecek bir sertifikaya sahip olmakla birlikte, gerçek hayattan bir kesitle tecrübe kazanmanızı sağlamaktadır. Bahsedilen sertifikalara ek olarak kursiyerler analitik düşünme, çözüm odaklı olma, hızlı çözüm yollarına ulaşma ve çözümleri uygulama gibi birçok özellikler de kazanmaktadır.

Yazılım Uzmanlığı Eğitimi İçeriği (Kadıköy, Şişli Şubelerinde veya Online/Canlı Eğitim)

  • Programlamaya Giriş
  • Algoritma Mantığını Kavrama
  • .Net Framework Mimarisi
  • C# Dili ile Programlama
  • MSSQL Server Giriş
  • Veritabanı Kavramları- Normalizasyon Kuralları
  • MSSQL Server ile Veri Tabanı Programlama (SQL Transaction)
  • Veritabanı Güvenliği
  • Veritabanı Bakımı ve Export/Inport İşlemleri
  • Veritabanı Erişimi ve Entity Framework
  • LINQ Mimarisi ve Lambda İfadeleri
  • Windows Form Uygulamaları
  • Windows Form Araçlarını Tanıma, Kullanma
  • Windows Formlar ile Bir Otomasyon Projesi Geliştirme
  • Frontend Web Geliştirme: HTML5
  • Web Site Tasarımı: CSS3
  • JavaScript ile İstemci Taraflı Kodlama
  • JQuery Kütphanesi ve Jquery UI
  • Asp.Net Core MVC
  • MVC Patern'i Anlama
  • Core Authentication/Yetkilendirme- Güvenlik
  • Asp.Net CORE Web API
  • .Net Core ile Sıfırdan Bir E-Ticaret Uygulaması Geliştirme


CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Eğitimi

  • Etkili Özgeçmiş (CV) Hazırlama Teknikleri
  • İK Uzmanlarının Özgeçmişte Önem Verdikleri Noktalar
  • İş Arama Sürecinde Yapılması Gerekenler
     
Proje Geliştirme Birimi
Proje Geliştirme Birimi
Staj Komisyonu
Tüm Yazıları
Bir Yorum Yazın