Yazılım sektöründe olduğu gibi, bir alanda uzmanlaşmanın bir süreç olduğunu unutmamamız gerekir. Yazılım geliştiricilik (Software Development) (kodcu :), yazılımcı, programcı) hiç şüphesiz günümüzdeki en popüler mesleklerden biri olmakta, hem ülkemizde hem de dünyanın her yerinde bu işi yapan insanlara olan ihtiyaç sürekli olarak artıyor. Yazılım geliştirme sürecinde öğrencilerimizden aldığımız soruların başında "En hızlı bir şekilde öğrenebilmem için bana ne tavsiye edersiniz?", "Sizce hangi programlama dilini öğrenmeliyim?, X dili daha iyi diyorlar :)","Youtube veya farklı kaynaklardan hangi videoları izlemeli veya hangi kitapları okumalıyım?","En başta ingilizce mi öğrenmeliyim","X yaşında başlamam sizce verimli olur mu" gibi onlarca soru gelmektedir.
Yazılım öğrenmek, tıpkı yeni bir dil öğrenmek gibidir ve yukarıdaki soruların/endişelerin olması çok normal karşılanmaktadır çünkü zor gibi görünmektedir :) Sıfırdan başlayan arkadaşlarımız için sabır ister ve zaman alır, çünkü öğrenilecek bir kaç aşama vardır. En başta tüm bu öğrenme sürecine zihnen hazır olmanız gerekmektedir. Özetle: "Öğrenmeden önce, öğrenmeyi öğrenmelisiniz". İlk soruya cevap vermek gerekirse, hızlı öğrenmeye çalışırsanız aslında bir çok önemli adımı kaçırabilirsiniz, çünkü öğrenilecek çok fazla teknik terminoloji vardır ve ilerleyen süreçlerde kodlarınızı yönetememe gibi bir sorun ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden, adım adım, uzmanların oluşturduğu bir içeriğe göre ilerleyip, her bir konudan sonra küçük de olsa en az iki örnek yaparak pekiştirebilirsiniz.
Yazılım geliştirme sürçlerinde, hayatınız boyunca, irili ufaklı detaylarla boğuşacaksınız! Küçücük bir noktalı virgül (;) bazen sizi yemek yedirmeyecek, uyutmayacak, bazen de rüyalarınıza girecek (Rüyalarınıza kadar gelirse muhtemelen çözmüş olacaksınız :)) Tüm eğitimlerimizde belirtiğimiz gibi "Yazılım: Proje Geliştirerek Öğrenilir", öğrenmiş olduğunuz bilginin unutulmaması ve pekiştirilmesi için proje geliştirmeniz şarttır. Bir projenin başlangıcı, sonu, gereksinimleri, kısıtları, kullanılcak dili, frameworkleri (çatıları) vb. belli olmalıdır. Özellikle işe yeni başlayan arkadaşlar internetten veya çevresinden duyduğu o kadar fazla terminoloji, programlama dili, teknoloji ile aynı anda uğraşırlar ki ortaya maalesef bir proje ortaya çıkmaz ve günün sonunda motivasyon ciddi manada düşüp vazgeçebilmektedirler. Genellikle ilk etapta basit bir hesap makinesi, kayıt ekle/sil/güncelle otomasyonu, sayı tahmin oyunu, blog uygulaması veya bir kütüphane otomasyonu güzel birer proje olabilir.
Yazılım Geliştirme uzmanlarına göre "Bir programlama dilini gerçek manada öğrenebilirseniz, diğerlerini de kolayca öğrenebilirsiniz" şeklinde tavsiyeleri bulunmaktadır. Yeni başlayanlar genellikle C#, JavaScript, Python veya Java gibi dilleri tercih ediyorlar. Burada dil seçimi, geliştirmek istediğiniz projenizin türü ile bağlantılı olabilir (web, masaüstü, mobil veya oyun geliştirme) veya kariyer hedeflediğiniz firmaların ilanlarından bakıp aranılan dil yeterliliği sizlere yol gösterebilir. Öyleyse bir tanesini seçin ve öğrenmeye başlayın! Bir süre sonra birkaçını deneyebilir, düşünce ve öğrenme tarzınıza göre hangisinin size daha uygun olduğuna karar verebilirsiniz.
Proje geliştirmek için saatler boyunca bilgisayar başında oturmanız gerekeceğinden, dış dünyadan kopabilirsiniz. (Genelde yazılımcıların asosyal olduğu söylenir) Oysa, bir şeyleri anlamanın en etkili yollarından biri de bu işte uzmanlaşmış profesyonellere sormaktır. Sıfırdan başlayan arkadaşlara tavsiyemiz her zaman bir danışman/eğitmen eşliğinde ilerlemesi olacaktır. Kendi başına ilerlemek isteyen fakat çok fazla yol katedemeyen arkadaşlarımızdan aldığımız geri bildirimlere göre: bi konuyu tam olarak anlamadığında veya proje geliştirirken bir noktada hata aldığında, anlık olarak bir uzmandan destek alamadığından sürecin kötü gittiğini gözlemlemekteyiz. Infotech Academy olarak işin mutfağında yer alan eğitmenlerimiz ile adım adım, sıfırdan ileri düzeye ve pratikler yaparak ilerleyeceğiniz için ve gün sonunda somut projelerinizin ortaya çıkmasından ötürü keyifli bir eğitim süreciniz olacaktır.
Yazılım Kurslarımızda, Eğitim fiyatları: bireysel grup eğitimleri, özel eğitim, kurumsal eğitimler gibi içeriği ve tamamlanma süresine göre farklılık göstermektedir. Sektörde eğitim/kurs fiyatları, eğitim verilecek kuruma ve eğitimi verecek uzman eğitmene göre farklılıklar göstermektedir. Adaylara tavsiyemiz: zamanın kıymetini bilerek, araştırma yapmadan hemen karar vermemeleri olacaktır. Birçok satış argumanlarına (saat uzunluğu, iş garantili vaatler vb.) dikkat ediniz.
Infotech Academy olarak sektörde çok fazla ihtiyaç duyulan yazılım profesyonellerin yetiştirilmesi amaçlanarak eğitim sektöründeki tecrübemiz ve aktif saha tecrübesi bulunan uzman eğitmenlerimiz ve kariyer hocalarımız ile yalnızca kodlamayı? değil; veritabanı, web programlama, servis mimarilerini, elektronik otomasyon süreçlerini iş başvuru ve sonraki kariyer süreçlerini verimli bir şekilde öğrenebileceksiniz.
YAZILIM UZMANLIĞI EĞİTİM İÇERİĞİMİZ
Detaylı Bilgi: https://www.infotechacademy.com.tr/egitim/yazilim-uzmanligi-egitimi-mcsd
PYTHON İLE VERİ BİLİMİ VE YAPAY ZEKA EĞİTİM İÇERİĞİMİZ (Türkiye'de Bir İlk)
Detaylı Bilgi: https://www.infotechacademy.com.tr/egitim/python-egitimi-uygulamali-programlama-kursu