Typescript Nedir? Kurumsal Typescript Eğitimi Nasıl Alabiliriz? Fiyatları Hakkında Bilgi

2831Görüntülenme
16 Ekim 2019

TypeScript, bir Microsoft çalışanı olan Anders Hejlsberg (kendisi aynı zaman da C# developer) tarafından geliştirilmiş open-source (açık kaynak kodlu) programlama dilidir. TypeScript dil yapısının yanında aynı zamanda bir araçlar kümesidir. TypeScript dilini, dilerseniz istemci tarafında (client-side) veya sunucu tarafında (server-side) çalışabilen JavaScript uygulamaları geliştirmek için kullanılabilirsiniz.

TypeScript, yazılım uzmanlığı içerisinde bulunan alt başlıklardan birisi olarak bilinmektedir. TypeScript öğrenirken program olarak Visual Studio Code ve TypeScript Playground programlarını kullanabiliriz. TypeScript ile Javascript paralel şekilde çalışması gerekmektedir. TypeScript aslında Javascript programının üst segmentinde yer alır. TypeScript kullanılmasının nedeni JavaScript kodlarının daha kolay ve güvenli bir şekilde yazılmasını sağlamak ve uygulamanın okunabilirlik ve test edilebilmesi aşamalarında geliştiricilere zamandan tasarruf sağlamasıdır. (Geliştiricilerin çoğu, büyük ve karmaşık kod yapısına sahip projelerde verimliliği artırdığını ve bu yüzden bu dilin popüleritesinin artığını savunmaktadır.)

TypeScript Dilinin Temel Özellikleri

  • TypeScript, geliştiricilerin back-end yazılım dillerinde sıklıkla kullanılan interface, enum, class yapıları vb. yapıları kullandırarak JavaScript dilinde kod geliştirmelerini kolay bir şekilde sağlamaktadır.
  • TypeScript ile oluşturulan bir javaScript kodu mevcut tüm JavaScript frameworkleri, araçları ve kütüphaneleri yeniden kullanabilir.
  • TypeScript esnek ve taşınabilir bir yapıdadır. Bu nedenle typeScript, tarayıcılar ve işletim sistemleri arasında taşınabilir. JavaScript nerede çalışabiliyor ise typescript de o ortamda sorunsuz çalışabilir. TypeScript’in çalışması için sanal makinelere veya özel bir runtime çalışma ortamına ihtiyacı yoktur.
  • TypeScript'in son dönemlerde geliştiriciler tarafından tercih edilmesinin bir başka nedeni de Google Angular'dir. AngularJS’nin yeni sürümü JavaScript yerine önemli bir nedeni olan  tür denetimi (Type Checking)/(performans/kaynak tüketimi) işlevlerinden ötürü TypeScript’i kullanacak şekilde uyarlanmıştır.

Yazılım uzmanlığı alanının gelişmesi ve teknoloji ağının çoğalması ile kurumsal eğitimlerin fazlalaştığını görmekteyiz. Kurumsal eğitim veren firmalar, çalışanlarının en iyi konuma gelmelerini, şirkete geri dönüşüm sağlamalarını ve maksimum kalite/verim amaçlamaktadır. Kurumsal eğitim almak bireysel ve kurumsal faydaları birlikte getirmektedir. Infotech Academy kurumsal eğitim alanında oldukça gelişmiş bir kurumdur.

Kurumsal eğitim veren şirketlere başvurmak, şirket bünyesinde devam etmek kariyerinizi olumlu yönde etkileyecektir. Kurumsal bilişim/yazılım eğitimi almak isteyen firmalar aktif saha tecrübesi bulunan eğitmenleri ve proje deneyimlerinden ötürü Infotech Academy'yi tercih etmektedirler. Kurumsal bilişim/yazılım eğitimleri fiyatlarında net bir fiyat verilmemektedir. Çünkü firmanın talep ettiği eğitim içerik (spesifik veya geliştirdikleri projelere göre olabilir), katılımcı sayısı ve kapalı/açık grup seçenekleri ile teklif oluşturulup firmaya iletilmektedir. Kurumsal bilişim/yazılım eğitimlerinde, eğitmenlerimizin bir çok önemli kuruma/şirkete kendi deneyim ve tecrübelerini de aktarmaktadır.

Eğitimin fiyatından daha önemli olan aslında eğitimin kalitesi olmalıdır (TypeScript alanında ne kadar gelişebileceğiniz) ve ilerleyen zamanlarda eğitim masrafını şirketler fazlasıyla geri dönüşüm olarak almaktadır. Infotech Academy ile kurumsal bilişim/yazılım (TypeScript/Angular) eğitimlerinde size özel olarak belirlenen içeriklerle maksimum verim almanız hedeflenmektedir.

Kurumsal bilişim/yazılım eğitimleri fiyatları, ödeme seçenekleri ve eğitim detayları hakkında detaylı bilgi almak ve her biri alanında uzman eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçmek için 0212 909 21 89 nolu telefondan veya www.infotechacademy.com.tr iletişim sayfasından irtibata geçebilirsiniz.

Gelecek Bilgi Teknolojilerinde, Gelecek Infotech Academy'de...

Infotech Academy
Infotech Academy
Sosyal Medya
Tüm Yazıları
Bir Yorum Yazın