Günümüzün en popüler mesleklerinden biri de hiç şüphesiz Oyun geliştiriciliği. Bu meslek çoğu oyun severin de hayalidir aynı zamanda. Kimilerimiz bu hayali öyle büyütmüştür ki buna ancak hayal olarak bakar çünkü oyun geliştiriciliği denince ilk etapta akla devasa oyun şirketlerinin geliştirdiği oyunlar geliyor; The Witcher, World of Warcraft, Final Fantasy…
Fakat günümüzde bireysel olarak veya küçük bir ekiple oyun geliştirebilirsiniz. Oyununuzun Sony ya da EA gibi firmaların oyunlarıyla yarışmasına gerek yoktur çünkü son dönemlerde popülerliği gittikçe artan bağımsız (indie) oyunlar bireysel veya küçük bir ekiple geliştirilebilecek oyunlardır.
1.Oyun yapmak nerede öğrenilir?
Bu sorunun tek bir cevabı yoktur. Oyun yapmayı yapacağınız oyuna göre bir kursta, eğitim merkezinde de öğrenebilirsiniz, bir üniversitede de öğrenebilirsiniz, evinizde online eğitimler ve internet araştırmalarıyla da öğrenebilirsiniz. Fakat oyun yapmak için bilinmesi gereken şeyler oldukça fazla olduğundan eğer konuyla ilgili bilgi birikiminiz sıfır noktasındaysa desteksiz öğrenmeniz biraz zorlu ve uzun bir süreç olacaktır.
2.Oyun yapmak için neleri bilmem gerekir?
Oyun yapmak için mutlaka bir yazılım dilini ve oyun motoru kullanmayı bilmeniz gerekir. Bilinmesi gereken yazılım dili, kullanılacak oyun motorlarına göre farklılık gösterir. Örneğin Blender için C++ ve Phyton bilgisi gerekirken Unity için C# veya JavaScript bilinmesi gereklidir.
3.Bir oyun tasarladım ve yapımını gerçekleştirdim, nasıl yayınlayacağım?
Oyununu tasarladın, hazırladın, paket haline getirdin ve şimdi insanlarla buluşturmak istiyorsun. İşin en basit görünen kısmı. Oyununu hazırladığın platforma göre (Google Play veya App Store), geliştirici hesabını oluşturuyorsun. Bunun için Google Play’in tek sefere mahsus 25$’lık bir ödemesi varken Apple yıllık 99$ talep ediyor. Bu hesabı oluşturduktan sonra oyununu platformlarda yayınlayabilirsin. Buraya kadar çok basit; fakat oyununun pazarlamasını ve tanıtım kanallarını iyi yönetmelisin ki geniş bir kitleye ulaşabilesin.
Önemli Bilgi: Oyun Geliştirirken Orijinal Olun
Çaylaklık döneminizde ilk denemenizi bir kenara bırakırsak, olabildiğince benzer özelliklere ve işleve sahip oyunlardan uzak ve özgün bir içerik oluşturmak, sizi rakiplerinizden daima bir adım öne taşıyacaktır.
Infotech Academy olarak Mobil Oyun Geliştirme (Unity) Eğitimimize katılabilir, detaylı bilgi için eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.